tirsdag 4. januar 2011

Godt nytt år - og et lite livstegn :)

Riktig godt nytt år - håper julehøytiden har vært fin, og nyttårsfeiringen likeså for alle sammen :)

Det er en god stund siden sist - årsaken er ikke noe mer dramatisk enn at det har vært travelt med lange dager og lite fri - men hva gjør vel det når man er så heldig å få drive med lidenskapen sin? ;)
Det har blitt noen flere kurs enn opprinnelig planlagt, veldig kjekt og utrolig motiverende, men det har selvsagt også måtte bli noen ting som har blitt nedprioritert, dessverre har dette gått mye utover egentrening med Zanto.
Men! Vi gir oss ikke så lett, så jeg har slått to fluer i en smekk når vi er på tur, og flettet inn litt øvelser slik at Zanto også får trent litt.
Det har han syntes har vært veldig kjekt - fordelen med å flette sammen tur og trening er at jeg nå har fått en kjempe bra hverdagslydighet og en hund som håper på litt trening når vi også er på tur, og dermed er ekstra oppmerksom på meg :)
I tillegg har han selvsagt vært demo hund på kurs også, så helt uten noen trening har det ikke vært ;)

Rundering som vi koser oss glugg med, har vi dessverre ikke fått trent siden september ca.
I rundering er man prisgitt at dyktige figuranter har tid og anledning - men hva hjelper det om de kan når ikke vi kan... :(
Samme er også status med blodspor og spor, så det har vært labert på den delen av treningsfronten.
Freestyle har det vært pø om pø.

Tilgjengjeld har vi fått trent litt feltsøk og LP, det ser lovende ut.
Fremdeles noe ploging på FVF, har delt den litt opp og jobbet bare med posisjon for seg; hvor skal han ha posisjon; skal hodet hans være ved mitt venstre kne, eller frembena - og fortsår han selv hvor posisjonen hans er, etc. - ser bra ut så langt.

Gikk uoffisiell LP med Zanto i Retrieverklubben, første fellesdekk uten noen belønning - har ikke vært flink nok til å trene konkurransemessig på det - men fikk utrolig nok 10 på den. Veldig fornøyd :)
Eller er jeg fornøyd med stå under marsj øvelsen, han har en fin og kontant stå, samme på dekk fra holdt og innkaling fra sitt. Eksplositivitet i frasparkene og kontant i neddekken - og ørlite for kjapp på oppsitten.. ;)
Men 8,5 og 9 i karakter er vel å si seg fornøyd med.
Dessverre fjugstartet han litt på hopp over hinder øvelsen, og fant noe veeeldig spennende tisse-og lukteflekker fra løpetispe under fvf og lineføring, så der ble det ikke akkurat toppkarakterer. Men men - vi får ta de nye LP øvelser under lupen og satse på bedre karakterer i 2011 ;)

Feltsøket ser også greit ut - må jobbe mer med system i søket - pr nå ser det ikke ut til at han bryr seg om jeg legger ut gjenstander i en tråkket rute eller korridor, men søker bra og ivrer etter å finne gjenstand i feltet, og har fin fart inn for å avlevere.

Har introdusert flere gjenstander og variert med 1-3 i feltet. Dette fungerer relativt greit, må bare passe på at han ikke finner noen gjenstander så spennende at han spiser de på vei inn.....
Er heldigvis mer unntaket enn regelen, men likegreit å ha en plan på det når det først har skjedd.
Leser Maria Hagström sin "Nösearbete" - står mange supre tips her, så vi får gå to skritt tilbake og kvalitetssiktre før vi går videre tenker jeg.

Zanto og jeg er også så heldige at vi går Elitesatsning Bruks hos Maria - utrolig kjekt, lærerikt og spennende. Vi fikk ikke vært med på den forrige samlingen, så vi har litt av hvert vi må jobbe med før neste samling i mai :) Satser på Bruks debut ila 2011, så vi må bare henge i!
Kommer nok til å satse på spor i bruks, rundering blir for ujevnt med trening, så det får vi kose oss med når vi har dyktige figuranter med på trening. Veldig synd egentlig, for både Zanto og jeg elsker rundering og han kunne nok blitt en flinkis, men men - vi får være realistiske.
I sporet ønsker jeg noe roligere tempo, men samme intensitet og tydeligere markeringer. Fikk ikke introdusert pinner i sporet skikkelig før snøen kom, så det må vi ta en rep på når spor sesongen for 2011 nærmer seg.
Samme også i blodspor; noe roligere tempo, men samme intensitet og tydeligere markering på sårleie.

Ellers er bekkenet til Zanto endelig kommet i riktig posisjon, noe ustabilt, så vi trener på å styrke muskulaturen rundt bekken og hofte så det stabiliserer seg bedre. Det har dessverre gått ut av posisjon et par ganger ila året, nokså smertefullt for ham stakkers, men som den skjønne herlige skatten han er, så holder han på humøret, er like glad og ivrig tiltross....
Hoften er så som så, nå som det er glatt og mye is, går han ikke så bra, prøver å jobbe med noen øvelser på rygg, hofte og bekken noen ganer i uken slik at han ikke får låsninger i tillegg.

Vi håper på et bra treningsår i 2011, uten flere skader og slikt - syntes Zanto har fått sin del av kvoten, og ennå er han bare 2,5 år.
Snart er det oppstart på nye kurs, og nye utfordringer for 2011 står for døren - det gleder vi oss masse til!
2 samlinger til med Elite Bruks samt Elite Lydighet kurs med Siv fra Amokk - syntes det ser ut til å bli et veldig bra år, jeg ;)

1 kommentar:

  1. Hei, og takk for sist! Skulle ønske det var litt mindre fjell mellom dere på vestlandet og oss her på østlandet! Det hadde vært så gøy å trene sammen! Skal du på Sølen i år, eller? Det skal jeg! Tar sannsynligvis med sønnen min, så blir kanskje ikke alt for effektiv uke. Men det viktigste er jo å holde litt kontakten med alle sammen. -Lillian

    SvarSlett

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP