søndag 29. mars 2009

Blodspor kurs og byvandring

I helgen har Zanto og jeg vært på blodspor kurs i regi av NRK avd Bergen og omegn.

Lørdagen var det teori før vi la et kort spor til hundene, ca 20-25 meter, med hjortefot i enden. Zanto gikk rett på og var ferdig på null komma svisj. "Jævlig bra, han der kommer du til å nå langt med", sitat kursleder :o) :o) Veldig fornøyd - selvsagt! Hehe.

Zanto syntes hjortefoten var utrolig digg og ville veldig gjerne ha den og kose seg med - det er jo et veldig bra tegn ;o) *hehe* Jeg hadde lyst til å legge et lite spor til ham etter han hadde gått det første, men det fikk jeg ikke lov til - det var bedre å gi seg når interessen var på topp, fikk jeg beskjed om - pluss at man ikke skulle overdrive med dem da det fort kunne ødlegge interessen for sporet og motivasjonen. Så dermed ble det en mini økt med fvf og holdter istedenfor, og litt lek med skjønne Casper og en skjønne Flatt valp på 7 mnd som var på LP sin lørdagstrening på Varden - herlig  hund og kjempe koselig eier - håper å se dem på trening igjen :o) Mens Zanto slappet'an i bilen, skravlet vi andre - alltid like hyggelig :o)

Søndagen skulle vi legge blodspor i Kanadaskogen, klokkene var stillt til sommertid (juhu!) og vi tutlet avsted med blod og hjortefot i sekken. I dag skulle vi legge spor for hverandre, og en del lengre enn gårsdagens spor.  Zanto sitt spor var vel et sted mellom 50 og 75 meter tror jeg, og lå langs med veien der alle turgåerne gikk. Han fant sporstart selv og var i gang - gikk utrolig fint og konsentrert - men da det ble litt tjohei fra alle turgåere, hunder osv. stoppet han opp og kikket litt, - før han satt nesen i sporet og fortsatte :o) Veldig fornøyd! Han var ikke like fabelaktig i dag som i går, men hadde flere forstyrrelser å jobbe med i dag også; fremmedspor, mye lengre og langs ved tursti med masse turgåere en herlig solfylt søndag :o) Bra utfording som jeg syntes han taklet veldig fint - samme syntes kurslederen. Han uttrykte flere ganger at "Han der kan du virkelig nå langt med" og avsluttet kurset med å si at han håpet han så oss alle på prøver :o) Så giret som Zanto var på blodsporet og hjortefoten, så tror jeg nok absolutt dette bli en av "grenene" vi kommer til å satse på :o)

Hverdagslydighet har blitt nedprioritert delux, så i et forsøk på å sette det høyere på "To do" listen, ble fellestrening på Stend avlyst til fordel for byvandring senere søndag kveld. Det har vi ikke gjort siden Zanto var ca 4.5 mnd, så det var virkelig på høy tid!

Vi gikk i vel en times tid gjennom hele sentrum, og Zanto tok det hele med knusende ro :o) Fugler langs Lille Lungårdsvann, festende folk på utesteder, poser som kommer flaksende i vinden, heis, tog, høyttalere....intet probem for mister Zanto! :o) Eneste han vegret seg litt for, var ståltrapper som man ser igjennom - det syntes han ikke var så kult. Selve trappen er ikke noe problem, men det at han kan se igjennom....det syntes han ikke stort om det og sank litt sammen. Vi gikk opp en avsats og ned igjen - masse, ros, oppmuntring, full jackpot og belønning - Zanto var så stolt ;o) Trapper som har åpent "bak" mellom trappetrinnene syntes han heller ikke er så kul, men etter en times byvandring syntes jeg han hadde fått nok - vi har jo tross alt også vært tur og på blodsporkurs også i dag - så trappe greiene får vi ta en annen dag. Min mor har trapper som er åpen "bak" (om det var forståelig hva jeg mener..), og de går han helt fint - så det er vel bare generalisering som skal til tenker jeg - få ham til å skjønne at en trapp en en trapp - uansett ;o)  Men det, får bli ein annan dag :o)

1 kommentar:

  1. Cecilie og Casper31. mars 2009 kl. 10:07

    Takk for hilsen i bloggen:) Vi er helt klart med på å legge blodspor i nær fremtid, var jo så artig:) Og vi sier heller ikke nei takk til litt hjelp med trening:)

    Klem fra oss:)

    SvarSlett

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP