tirsdag 20. januar 2009

En god økt :o)

I dag var det endelig tid for litt ute trening igjen :o) Vi dro avsted til banen i Eidsvåg og hadde den helt for oss selv en god time - ja, med unntak av den søte hesten som stod like ved da :o) Har lest i flere blogger at fremfor mappen er satt under lupen...som fikk meg til å; "Uuups....*tenke tenke*....ja det er en god stund siden, nå ja....*gulp*..." - og dermed var dagens økt planlagt; det skulle vi også gjøre! (hermegåsen...) Var veldig spent på om Zanto ville "henge med" siden det er så lenge siden sist (har innsett at det er mange øvelser som ikke har blitt repetert så mange ganger siden valpekurset...uuppss....kraftig skjerpings!), men det gikk over all forventning ;o) Prøver å være veldig konsekvent på å belønne det vi trener på og ikke andre adferder han tester (siste "nye" er bukk og "kaste" på rumpen...vi har prøvd oss på noen triks...med variabelt resultat...hehe), og avbryte kjapt om han tilbyr sitt når jeg vil ha dekk f.eks. Det er ikke alltid like enkelt å avbryte kjapt, man har jo vært litt sånn se-i-luften-og-vente-mens-hunden-gjør-en-rekke-frivillige-adferder-før-den-rette-kommer-så-man-kan-klikke-og-belønne....som kan ta noe lang tid når hunden ikke er like klikkerklok som f.eks. det Maria Hägstrøm ønsker (ett klikk på adferden skal være nok til å fortelle hunden at det er den adferden vi trener på - andre adferder enn den som ble klikket på avbrytes), så jeg har kjørt hennes "versjon" av avbryt og det fungerer kjempefint! Det skulle ikke så mange rep til før han var med på hva det gikk i, så vi fikk kjørt noen runder på stå foran fører, fokus fremfor fører, fokus når fører gå bakover, dekk foran fører, dekk og bli, rygge foran foran fører, sitt foran fører og sitt og bli - selv med en hest som gikk rett bak! :o) I tillegg fikk vi tatt opp igjen musematten, target på håndflaten og frys target på pekefing. Er veldig fornøyd med noen av lekeøktene vi har hatt i dag - Zanto syntes det er skikkelig artig når vi springer etter hverandre - gjerne med leken i munnen og har noe ala "tikken" leken ;o) Vittig :o) Hesten som stod der tenkte nok sitt om oss der vi danset rundt og ropte "Jaaaa! Juuhuuu!"...hehe ;o) Vrinsket til oss et par ganger og nikket med hodet når jeg takket for rosen og selskapet ;o) - før den snudde ryggen til oss.....kanskje den ikke mente "Flott, flott" men "Slutt, slutt"?....;o) ;o)....
Zanto har vært litt sånn "boff boff, det er litt skummelt når det blåser ganske kraftig og alt vaier i vilden sky, trær som dunker på vegger og slikt....- og att på til når det er mørkt ute" de siste ukene, så jeg må si at jeg er ganske imponert over at han ikke lot seg affisere av hverken mørket rundt banen med trær som vaiet i kraftig vind og susing i tretoppene, eller hestene som ble hentet på jordet nedenfor og passerte ham med få meter. Kikket litt undrende på dem, før han så på "mor" "Ja, eg e klar - ka sa vi gjøre?" :o) Klikk og belønn! :o) :o)
Zanto fikk seg en god pause i bilen når Anette sitt kurs (der Simen er hjelpeinstruktør og garantert en kjempe flink sådan!) kom for å se demo av henne og Cassius - litt knitring fra Zanto i bilen "eg ooogg viiiil treeene", men gav seg kjapt og "tok til fornuft" med å nyte pausen sin og lade batteriene til neste økt ;o)
Rakk å få noen rep til og bli gjennomvåt etter en heftig regn bye, før vi tutlet hjem - godt fornøyd med dagen i dag :o) Neste tirsdag er det vår tur på kurs - gleeeder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP